Braunschweigov start najlošiji ikada u Bundesligi
Bez pobjede nakon sedam odigranih kola

Bičakčićevi Lavovi oborili neslavan rekord

Braunschweigov start najlošiji ikada u Bundesligi

Fudbaleri Eintracht Braunschweiga doživjeli su novi poraz. Ovoga puta pred domaćom publikom mrežu Bičakčićevih Lavova napunio je Ibiševićev Stuttgart. 

Gosti su na kraju slavili sa zasluženih 0:4, pa je tako Eintracht nakon sedam odigranih kola bundesligaška pobjeda još uvijek misaona imenica za igrače Torstena Lieberknechta.

Ipak ni to što nemaju pobjede nakon sedam kola i što su posljednja ekipa na tabeli nije najgori podatak po ekipu iz Braunschweiga. Naime, u dosadašnjih sedam mečeva “žuto-plavi” imaju gol razliku 3:18, a da stvar bude gora srušili su i jedan neslavan rekord, a radi se o najlošijem startu jednog kluba ikada u Bundesligi.

Sada već bivši vlasnik neslavnog rekorda bio je Schalke i to u sezoni 1967/1968. Zahvaljujući lošim partijama Eintrachta na otvaranju 51. sezone Bundeslige ovaj rekord ekipe iz Gelzenkirhena odlazi u historiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti