Bravo nagrađen novim ugovorom

Čileanski golman do 2015. u San Sebastijanu

Bravo nagrađen novim ugovorom

Edmir Škorić

Čileanski golman Claudio Bravo ima ugovor sa Real Sociedadom do 2013. godine, no zahvaljujući dobrim nastupima na Svjetskom prvenstvu, španski klub nagradit će ga sa dodatne dvije godine.

Čileanac je bio sjajan na golu svoje zemlje tokom Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. Čile je prošao u osminu finala, no nisu mogli pored Brazila, koji ih je savladao rezultatom 3:0.

Bravo je tokom prošle sezone potpisao ugovor sa Real Sociedadom do 2013. godine, ali su Španci navodno spremili novo, dvogodišnje produženje.

Tako bi 27-godišnjak na San Sebastianu ostao do 2015. godine, ali i sa dosta boljim financijskim uvjetima.

"Nekoliko naših igrača briljiralo je u Južnoj Africi. Ja igram u prestižnoj ligi i imam ugovor do 2015. godine", navodno je Bravo "otkrio" čileanskim novinarima kako je produžio ugovor, no službena potvrda se još uvijek očekuje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.