Brazil bez poraza
Casemiro

Copa America U20

Brazil bez poraza

M. Maksimović

Nakon dva kola finalne faze Copa Americe za igrače do 20 godina, selekcija Brazila je i dalje na prvom mjestu. Brazil je protiv Kolumbije upisao novu pobjedu, ukupno šestu na turniru koji je ujedno kvalifikacijiski za SP i Olimpijske igre.

Nova tri boda Brazil je osigurao golovima Casemira u 2.minuti i Diega Mauricija u 89.Argentina se namučila protiv Čilea, ali je osvojila tri boda koja imaju posebnu težinu nakon poraza od Ekvadora.

Čile je poveo golom Santosa već u 15.minuti i taj rezultat je stajao na semaforu sve do 50.minute kada Facundo Ferreyra realizuje jedanesterac za 1:1.U narednih dvadesetak minuta Argentina pravi preokret pa golovima Arevaloa (62) i Nicolása Tagliafica (72) stiže do vodstva 3:1.U samoj završnici utakmice, Leiva je postavio konačnih 3:2.

Urugvaj za sada drži drugo mjesto u grupi sa četiri boda, sa Ekvadorom je remizirao 1:1.Camilo Mayada je doveo u vodstvo Urugvaj nakon 17 minuta igre, Ekvador je izborio bod golom Edsona u 59. Treće kolo finalne faze se igra 6.februara i donosi veliki duel Argentine i Brazila.

Copa America U20:
Brazil - Kolumbija 2:0
Argentina - Čile 3:2
Urugvaj - Ekvador 1:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.