Užasne scene iz svijeta fudbala: Igračice napadnute noževima, nakon toga i seksualno zlostavljane

Oglasila se i predsjednica kluba

Užasne scene iz svijeta fudbala: Igračice napadnute noževima, nakon toga i seksualno zlostavljane

H. Zilić
Teme:

Nove ružne scene nam dolaze kada je u pitanju ženski fudbal.

Proteklih mjeseci pisalo se dosta o nemilim scenama gdje su fudbalerke seksualno zlostavljane od strane trenera, to se posebno odnosilo na SAD, a sada iz Brazila dolaze još gore scene.

Fudbalerke Abelhasa vraćale su se sa prvenstvene utakmice protiv Flumiensea kada je njihov autobus zaustavljen i opljačkan.

Pored pljačke jedna od fudbalerki je od strane napadača seksualno zlostavljana, a predsjednica kluba Quiteria Alves je rekla da je sve igledalo kao u horor filmovima.

"Horor, šta drugo da kažem. Moglo je biti gore, ali ovo će ostaviti traga na djevojke. Ne mogu spavati, sve ovo će ostaviti posljedice. Nadamo se da će policija strogo kazniti počinioce", rekla je Alves.

Ovome dodajmo da su napadači u autobus ušli naoružani noževima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi