Brazil nastavio svoju dominaciju
Za kraj deklasiran Urugvaj

Copa America U20

Brazil nastavio svoju dominaciju

M. Maksimović

Reprezentacija Brazila je 11.put u svojoj istoriji osvojila Copa Americu za igrače do 20 godina.U posljednjem kolu finalne faze Brazil je deklasirao Urugvaj sa 6:0 te je uz Urugvaj osigurao nastup na Olimpijadi.

Brazil je u periodu od 1988.do 1995.godine četiri puta zaredom bio najbolji i taj rezultat može ponoviti s obzirom na nove tri titule u nizu na posljednja tri turnira. U posljednjoj utakmici protiv Urugvaja dvostruki strijelac je bio Neymar koji je turnir zaključio kao najbolji strijelac sa devet golova.Lucas je kreirao pobjedu za naslov sa tri, dok je jedan dodao Danilo.

Urugvaj je igrao odlično u finalnoj fazi takmičenja, izborio je nastup u Londonu, međutim u posljednjoj utakmici turnira je pokvario ukupni dojam.Argentina je završila na trećem mjestu iako je u finalnoj fazi takmičenja jedina pobjedila Brazil.U posljednjem susretu na turniru, Argentina je bila bolja od Kolumbije 2:0. Uz tri prvoplasirane selekcije sa ovog turnira, plasman na SP ove godine je obezbjedila i selekcija Ekvadora.Ekvador je priču zaključio protiv Čilea 1:0.

Copa America U20:
Brazil - Urugvaj 6:0
Argentina - Kolumbija 2:0
Ekvador - Čile 1:0

Tabela:
1.Brazil 12
2.Urugvaj 10
3.Argentina 9
4.Ekvador 8
5.Čile 3
6.Kolumbija 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.