Brazil ponovo uvjerljiv, Novi Zeland namučio Italiju

Svjetsko prvenstvo U 17

Brazil ponovo uvjerljiv, Novi Zeland namučio Italiju

Teme:

Drugo kolo Svjetskog prvenstva za igrače mlađe od 17 godina započelo je utakmicom Slovačke i Hondurasa te Obale Slonovače i Urugvaja.

Obje utakmice ponudile su dramatičan kraj. Honduras je poveo u 20. minutu kada je Rembrandt Flores pospremio odbijanac nakon intervencije golmana Martina Junasa. Slovačka se ipak vraća u život te u drugom dijelu dolazi do preokreta i vodstva golovima Tomasa Vestenickog. Honduras je do velikog boda došao u drugom minutu sudijske nadoknade kada iz gužve nakon kornera gol postiže Jorge Bodden.

Obala Slonovače povela je protiv Urugvaja već u 17. minutu preko Aboubakara Keite. Potom je Franck Kessie pogodio prečku dok je s druge strane Urugvaj pogodio stativu. Ta ista stativa ispriječila se u drugom dijelu Afrikancima, nakon još jednog odličnog udarca Keite. U četvrtom minutu sudijske nadoknade Obala Bjelokosti ostala je bez zaslužene pobjede, kiks odbrane iskoristio je Franco Acosta i donio Urugvaju vrijedan bod.

Brazil je nakon demoliranja Slovačke (6:1) istim rezultatom savladao i domaćina, Ujedinjene Arapske Emirate. Strijelci u visokoj pobjedi bili su Boschilio i Nathan po dva puta, te Joanderson i Gabriel dok je počasni pogodak za domaćina bio djelo Alameri Zayeda koji je pobjegao protivničkoj odbrani u 89. minutu susreta.

Italija je uprkos neuvjerljivoj igri došla do svoje druge pobjede, i to protiv Novog Zelanda koji je u prvom kolu protiv Urugvaja sedam puta vadio loptu iz svoje mreže. Nakon samo tri minuta igre u drugom poluvremenu Italija je povela, a strijelac je bio Luca Vido. Rezultat se do kraja nije mijenjao. Novi Zeland je na startu utakmice propustio realizovati jedanaesterac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.