Brazilac Ailton objavio kraj karijere

Nekada prvi strijelac Bundeslige

Brazilac Ailton objavio kraj karijere

Iako je prije samo nekoliko dana potpisao ugovor sa švicarskim petoligašem Olympiqueom iz Luzerna, Brzilac Ailton u petak je objavio kako završava svoju aktivnu igračku karijeru.

Nekada sjajni brazilski napadač je u njemačkoj Bundesligi u 219 utakmica postigao 106 golova. U sezoni 2003/04 je s Werderom osvojio naslov njemačkog prvaka i pobjednika DFB-Cupa, a s 28 golova je bio i prvi strijelac lige. 

Osim za Werder, Ailton je u Njemačkoj nosio i dres Schalkea, HSV-a i Duisburga, a posljednje je sezone proveo u raznim niželigašima. Posljednji mu je klub u karijeri tako bio Hassia Bingen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti