Brazilci dominantni
Martin Palermo je opet bio strijelac

Copa Libertadores

Brazilci dominantni

U revanš mečevima osmine finala Copa Libertadoresa klubovi iz Brazila potvrdili su veliku dominaciju. Među osam najboljih igraće čak četiri kluba iz Brazila, dok će Venezuela prvi put nakon pet godina imati predstavnika u četvrtfinalu.

U brazilskom derbiju Palmeiras je nakon penala uspio savladati Sport Recife. Sport je slavio sa 1:0 golom Wilsona u 82. minuti, a obzirom da je Palmeiras identičnim rezultatom slavio u prvom meču, igrali su se produžeci u kojima također nije bilo golova, pa su putnika u dalju fazu takmičenja odlučili penali. Junak meča bio je veteran Marcos koji je odbranio tri penala i tako odveo Palmeiras dalje.
 
Caracas je sa visokih 4:0 savladao Deportivo Cuencu, i tako se plasirao u četvrtfinale. Nakon što su u prvom meču poraženi sa 2:1, igrači Caracasa su trebali pobjedu 1:0 za prolaz dalje, ali nisu ništa željeli prepustiti slučaju, pa su odigrali vrhunski meč. Golove za prvaka Venezuele dali su Figueroa, Prieto, Reuteria i Rey. Ovo je prvi put u posljednjih pet godina da se jedan klub iz Venezuele plsirao među osam najboljih. 
 
Gremio je nakon pobjede od 3:1 u prvom meču u Peruu slavio i na domaćem terenu protiv San Martina. Sa 2:0 Gremio je upisao novu pobjedu, i tako potpunio uspjeh brazilskog nogometa u ovoj sezoni. Golove za tim iz Porto Alegrea postigli su Jonas i German Herrera.
 
Cruzeiro je sa minimalnih 1:0 savladao Universidad de Chile, i tako nakon 2:1 pobjede u Santiagu s ukupnih 3:1 prošao dalje. Pobjedonosni gol postigao je Kleber. 
 
Estudiantes je nakon 3:0 pobjede na domaćem terenu u Asuncion došao na izlet u želji da samo odradi meč reda radi. Tako je i bilo. Prvak Paragvaja Libertad nije niti jednom opasnije zaprijetio Estudiantesu, tako da je Paragvaj ostao bez svog predstavnika u nastavku takmičenja. 
 
Defensor i Boca Juniors su igrali tek prvi meč, tako da će revanš biti odigran tek naredne sedmice. Boca je napravila odličan rezultat pred revanš na La Bomboneri. Konačan rezultat meča glasio je 2:2, što mnogo veće šanse u revanšu daje argentinskom predstavniku. Golove za Bocu postigli su Martin Palermo i Rodrigo Palacio, dok su za urugvajskog predstavnika strijelci biloi Gaglianone i Mora.

Rezultati:
 
Sport Recife – Palmeiras 1:0 (1:3 pen)
Caracas – Deportivo Cuenca 4:0
Gremio – San Martin 2:0
Cruzeiro – Universidad de Chile 1:0
Libertad – Estudiantes 0:0
Defensor Sporting – Boca Juniors 2:2

Parovi četvrtfinala:
 
Palmeiras – Nacional
Sao Paulo – Cruzeiro
Gremio – Caracas
Estudiantes – Boca Juniors/Defensor Sporting

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.