Brazilu naslov Argentina bez SP
Neuspjeh selektora Batiste

Završena Copa za igrače do 20 godina

Brazilu naslov Argentina bez SP

M. Maksimović

Utakmicama posljednjeg petog kola finalne faze, završena je Copa America za igrače do 20 godina. Mlada reprezentacija Brazila je odbranila naslov osvojen prije dvije godine u Paragvaju.

Iako je u prvoj fazi takmičenja, Brazil završio iza Urugvaja i Paragvaja, u nastavku su Brazilci ostvarili četiri pobjede. Pobjedili su Urugvaj 3:2, Argentinu 2:0, Kolumbiju 2:1, dok su u posljednjem susretu poraženi od Paragvaja 1:0.

Ono što je posebno istači, prvenstveno u Venezueli je bilo kvalifikacijsko za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje se ove godine igra u Egiptu od 25. septembra do 15. oktobra. Uz Brazil plasman u Egipat su osigurale reprezentacije Paragvaja, Urugvaja i po prvi put selekcija Venezuele.

U posljednjem kolu Paragvaj je bio bolji od Brazila 1:0, venezuela je nadigrala Urugvaj 3:1, dok je Kolumbija slavila minimalno protiv Argentine. U finalnoj grupi Argentina nije ostvarila niti jednu pobjedu, osvojila je samo dva boda. To znači da Argentinu nećemo gledati u Egiptu što je svakako iznenađenje, jer je omladinska reprezentacija Argentine aktuelni svjetski prvak, selekcija koja čak šest puta bila na tronu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.