Brazzo: Belgijance možemo dobiti
Za Brazzu je odavo reprezentacija završena priča

Hasan Salihamdžić iz Italije poručuje

Brazzo: Belgijance možemo dobiti

Tri velika bh. asa, Zlatan Bajramović, Vedad Ibišević i Hasan Salihamidžić su van terena. Zlatan je sve bliži povratku, Ibišević je ostavio štake, ali su male šanse da do kraja sezone zaigra. I Brazzo je na dobrom putu da se vrati u tim Juventusa.

Za razliku od Bajramovića i Ibiševića, Braco nikad više neće igrati za BiH. Oprostio se nakon utakmice sa Francuskom. U razgovoru za današnji San, Salihamidžić govori o svojoj povredi i zdravstvenom stanju.

„Ide na bolje. Možda za sedam dana budem u kadru. I ja jedva čekam povratak na teren. Zaželio sam se lopte. Povrijedio sam tetivu lijeve noge. Bio sam kod raznih doktora, na brojnim pregledima, išao sam u provjerene klinike u Minhen, ali sam osjetio napredak tek kada sam posjetio jednu kliniku u Riminiju. Izliječile su me neke kreme. Kada sam to počeo mazati i vježbati po uputama, svakim sam danom bio jači“, izjavio je Salihamidžić za San.

Podrška navijača
„Pišu mi njemački i italijanski i bh. navijači. I svi sa istim željama, svi žele da se što prije vratim na teren. Godi mi što me nisu zaboravili Bavarci. Ipak, bh. navijači su najbolji, nikad neću zaboraviti neke utakmice na Koševu i u Zenici. Ne mogu prežaliti što smo sa Dancima igrali na Koševu. Da smo igrali u Zenici, uvjeren sam da bi igrali na Evropskom prvenstvu u Portugalu“, Salihamidžićevo je mišljenje.
Dok ste se Vi liječili, Inter se odvojio...

„Ne razmišljam o tome kako stići Inter. Iako su nam pobjegli, mi ne gledamo daleko, odrađujemo utakmicu po utakmicu. Do kraja je još četrnaest utakmica. Sve je moguće. Tek u zadnjih četiri pet kola, pravit ćemo kalkulacije“, ističe Salihamidžić, osvrnuvši se i na nastup reprezentacije BiH na Kantridi, te gostovanje našeg tima u Genku:

„Pročitao sam to. Više me od rezultata iznenadilo što smo igrali sa Rijekom, a ne sa nekom reprezentacijom. Ne treba se Rijekom opterećivati. Pred nama je važniji meč sa Belgijom. Belgijance možemo dobiti, ali samo ako ih ne podcjenimo. Ne treba ih ni precjeniti, trebamo otići tamo sa dozom samopouzdanja, ali na terenu treba poginuti za svaku loptu.“

Nažalost, bez Vas?

„To je završena priča. Iako nisam u reprezentaciji, stalo mi je, priželjkujem da naša reprezentacija izbori plasman na SP“, rekao je Salihamidžić za San.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.