Brekalo: Prioritet mi je ostanak u Premijer ligi

Defanzivac raskinuo ugovor sa Širokim Brijegom

Brekalo: Prioritet mi je ostanak u Premijer ligi

S. Mlaćo

Slavko Brekalo na kraju nedavno završene sezone BH Telecom Premijer lige BiH odlučio je sporazumno raskinuti ugovor sa Širokim Brijegom.

Nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje nije bio zadovoljan minutažom, te se odlučio za logičan potez.

Brekalo je osim za Široki Brijeg, nastupao i za NK Vitez, a ove sezone za tim sa Pecare upisao je 14 nastupa u ligi, te dva u Kupu BiH.

"Nakon mnogo razmišljanja donio sam odluku da je najbolje da napustim svoj matični klub u ovom prijelaznom periodu. Dolazak novog trenera je sasvim okrenuo moj status u timu i sigurno da nisam mogao biti zadovoljan. Klub je bio izrazito korektan i brzo smo našli zajednički sporazum", kazao je Brekalo za SportSport.ba.

Široki je sezonu spasio osvajanjem Kupa BiH.

"Konačni rezultat osvajanjem Kupa BiH je pokrio katastrofalnu situaciju u prvenstvu. Takav rezultatski neuspjeh na Pecari se ne pamti, ali uz mnogo sreće i dobre igre osvojili smo Kup, te tako izborili izlazak u Evropu. I moje igre su oscilirale kao i cijele ekipe", dodao je 27-godišnji defanzivac.

Ne razmišlja o odlasku iz Premijer lige, čak naprotiv.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Slobodan sam igrač i trenutno sam na moru sa porodicom. Za razliku od mnogih nogometaša iz naše lige meni je prioritet ostati i ovu sezonu u Premijer ligi. Kontaktiran sam od nekoliko klubova iz Premijer lige, kroz nekoliko dana ću donijeti odluku za nastavak karijere", dodao je Brekalo.

Brekalo je za mladu bh. reprezentaciju upisao pet nastupa, a sa Širokim Brijegom je osvojio jedan trofej i to ovaj posljednji Kupa BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi