Brekalo: Znamo kako protiv Mladosti

Duel novajlija u Premijer ligi

Brekalo: Znamo kako protiv Mladosti

Svega sedam osvojenih bodova u prvih deset kola nije zadovoljavajući saldo, makar se radilo o novajliji u Premijer ligi BiH.

Vitez olako gubi bodove u utakmicama u kojima ih zasluži, što je vjerovatno posljedica neiskustva, mada većina igrača kojima raspolaže Valentin Plavčić ima iskustvo igranja u Premijer ligi.

“Igra ulijeva nadu, iako rezultatima ruku na srce nismo zadovoljni,” kaže posuđeni defanzivac iz Širokog Brijega Slavko Brekalo.

Zanimljivo je da je Vitez u prvih deset kola primio isto toliko golova, ali je poražavajući podatak da je u isto toliko kola postignuto samo šest pogodaka.

“Nismo do sad iskreno bili ni miljenici sreće. Stvaramo prilike, ali nas gol jednostavno ne ide. Na realizaciji u budućnosti moramo poraditi. Defanzivnio dio dobro je funkcionisao do sad.”

Jednu od najvažnijih utakmica u sezoni Vitez će danas igrati na Kamberovića polju u Zenici, a gost je ovog puta drugi novajlija u elitnom rangu, Mladost iz Velike Obarske.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Jedna od najvažnijih utakmica sezone. O Mladosti ne znam mnogo, ali vidim da su dosta čvrsti i da niko ne izlazi lako na kraj sa njima. Dosta njihovih utakmica završilo je rezultatom 0:0, ali mi znamo kako odgovoriti na takvu postavku. Slijedi niz nešto lakših utakmica za nas, a bit ćemo zadovoljni ukoliko pauzu dočekamo na mjestu koje ne vodi u niži rang,” dodao je Brekalo.

Danas u timu Viteza neće biti povrijeđenog Mladena Jurčevića koji ovog puta ima problema sa koljenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.