Brescia u potrazi za novim trenerom

Giuseppe Iachini dobio otkaz

Brescia u potrazi za novim trenerom

Edmir Škorić
Teme:

Iz italijanskog prvoligaša Brescie danas su putem službene internetske stranice saopštili smjenu trenera Giuseppea Iachinija.

Giuseppe Iachini drugu je sezonu trener Brescie, no čini se da će na tome i ostati. Nakon 3:0 poraza od Milana na San Siru klub mu je uručio otkaz.

"Nogometni klub Brescia teška srca objavljuje raskid ugovora sa trenerom prvog tima Giuseppeom Iachinijem. Željeli bismo mu se zahvaliti za sav doprinos i svu profesionalnost jer je, na kraju krajeva, osigurao klubu povratak u Seriju A", saopštili su iz kluba.

"To je teška odluka, ali moramo okrenuti novu stranicu", dodao je direktor klbua Gianluca Nani.

La Gazzetta dello Sport navodi kako bi Mario Beretta, trener PAOK-a, mogao biti novi trener trenutno 17-plasirane momčadi italijanskog prvenstva. Brescia u domaćem prvenstvu ne zna za pobjedu već 11 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.