Brest odnio bod sa Gerlanda

Ligue 1

Brest odnio bod sa Gerlanda

M. Šljivak

Brest je osvojio važan bod u borbi za opstanak na Gerlandu kod ekipe Lyona odigravši susret bez pobjednika 1:1.

Dominirao je Lyon tokom čitavog susreta, no fantastični golman gostiju Elana imao je sjajan dan, "skidajući" fudbalerima Lyona apsolutno sve. 

 

Nakon velike dominacije prvim poluvremenom, Lavovi su do vodstva stigli u 37. minuti susreta. Dabo je centrirao sa desne strane, ana pravom mjestu se našao Yoann Gourcouf koji glavom pogađa mrežu gostiju za 1:0.

 

Tim rezultatom se otišlo na odmor, au nastavku utakmice domaći tim i dalje dominira. Ipak, Elana je apsolutno sve branio, a njegove odbrane su dale snage saigračima koji u 75. minuti stižu do gola. 

 

Odličnu akciju Bresta golom je završio Gregory Lorenzi za poravnanje rezultata na 1:1. 

 

Pokušao je Lyon nakon toga doći do pobjednoičkog pogotka, no na njihovu žalost nesavladiv je bio Elana. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

U istom terminu su susret 36. kola odigrali Evian i Ajaccio, a Evian je upisao tri boda slavivši rezultatom 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.