Brest potopio Bastiju

Druga francuska liga

Brest potopio Bastiju

Adnan Beganović

Večeras je u okviru 33. kola druge francuske lige Bastia koju s klupe predvodi bh. stručnjak Faruk Hadžibegić poražena na gostovanju kod Bresta (4:0).

Ovim porazom pet kola prije kraja prvenstva momčad našeg stručnjaka svoje šanse za opstanak u ligi svela je na minimum.

Faruk Hadžibegić i njegova momčad neće po dobrom pamtiti gostovanje kod drugoplasiranog Bresta. U utakmici kojom su mogli mnogo dobiti, izabranici Faruka Hadžibegića pokazali su lošu igru, pa su na kraju i zasluženo poraženi. Strijelci za Brest bili su Roux u 12. i 70, Laurenti u 82. i Sorcier u 88. minuti.

Nakon 33. kola Bastia zauzima posljednju 20. poziciju na tabeli sa 31 bodom, dok je na 17. poziciji, inače posljednjoj koja osigurava opstanak u društvu najboljih, Vanes sa 36 bodova.

Rezultati 33. kola:
Arles - Guingamp 1:1
Brest - Bastia 4:0
Sedan - Laval 0:0
Strasbourg - Dijon 3:1
Vannes     - Istres 2:0
Angers - Tours 0:1
Chateauroux - Nantes 2:2
Clermont - Metz 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.