Ni PSG ne zna kako je pobijedio večeras
PSG je uz dosta muke upisao tri boda na teškom gostovanju kod Bresta

Mbappe za trijumf

Ni PSG ne zna kako je pobijedio večeras

M. Šljivak
Teme:

PSG je u susretu 27. kola Ligue 1 savladao kao gost Brest s 2:1. Junak pobjede je Kylian Mbappe koji je u nadoknadi meča pogodio za trijumf Parižana u izuzetno teškoj utakmici.

PSG je na stadionu Francis Le Ble u Brestu uspio nekako doći do pobjede. Iako su Parižani dominirali na kraju su tek u nadoknadi preko Mbappea došli do pogotka za pobjedu.

Gosti iz Pariza su u 11. minuti stvorili prvu veliku šansu. Carlos Soler pogađa stativu, a niz napada Parižanima se isplatio u 37. minuti meča kada su došli do vodstva.

Kylian Mbappe je snažno šutirao prema golu Bresta, Bizot loše reaguje i omogućava Soleru da zatrese mrežu njegovog tima za prednost PSG-a od 1:0.

Domaći tim se veoma brzo vratio u meč. U 43. minuti Franck Honorat bježi Sergiju Ramosu i matira Donnarummu za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a u nastavku Brest nije uspio zadržati PSG i sačuvati jedan bod u ovom meču.

Oglasi

Najzaslužniji što PSG nije ranije postigao gol je golman Bizot. Nekoliko puta je Nizozemac vrhunski reagovao i spasio je svoj tim.

Pokušavali su Lionel Messi, Mendes, Kylian Mbappe, ali Bizot je sve njihove udarce poskidao i apsolutni je junak domaćeg tima.

Imao je i Brest jednu dobru šansu. Honorat je na otvaranju drugog dijela nakon prekida dobro gađao, Donnarumma je spasio.

Finiš meča donio je i dosta nervoze. Mbappe i Belkebla su se pokoškali i dobili su žute kartone.

Ipak, u 92.minuti gol za PSG. Mbappe bježi odbrani Bresta nakon fantastične asistencije Messija, obilazi Bizota i pogađa za pobjedu svog tima od 2:1.

PSG je tako stigao do tri boda. Ni sami ne znaju kako su do njih došli jer su prikazali poprilično slabu utakmicu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 27. kolo:

Brest - PSG 1:2

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Kakav je to uličarski naslov?!
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi