Brest u Bordeauxu prekinuo crnu seriju

Ligue 1

Brest u Bordeauxu prekinuo crnu seriju

M. Šljivak

U pretposljednjem susretu 26. kola francuskog fudbalskog prvenstva Ligue 1 Brest je kao gost savladao Bordeaux na Chaban Dalmas stadionu rezultatom 2:0, te su prekinuli niz od pet utakmica bez pobjede.

Iako je Bordeaux imao mnogo više izglednih prilika u ovom susretu, Brest je na kraju slavio pobjedu. Do vodstva su gosti došli u 19. minuti susreta kada je vlastitu mrežu pogodio fudbaler domaćih Benoit Tremoulinas, a minimalnim vodstvom Bresta se otišlo na odmor.

Bordeaux je pokušavao u nastavku stići do izjednačenja. Imali su nekoliko dobrih pokušaja, ali do gola nisu mogli. Gosti su se orijentisali na kontranapade, a do drugog gol asu stigli u 83. minuti. Dosuđen je penal za goste, a Ahmed Kantari je pogodio za konačan rezultat susreta od 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.