Briatore predložio Ferrariju kaznu za Vettela i Leclerca

Nakon sudara u Austriji

Briatore predložio Ferrariju kaznu za Vettela i Leclerca

A. Čaušević

Mattia Binotto se nalazi udaru zbog loših rezultata Ferrarija na startu nove sezone, a poslije posljednje utrke sigurno mirno ne spava. 

Na Velikoj nagradi Štajerske na Red Bull ringu u Austriji oba Ferrarija su odustala na samom startu trke nakon što je Charles Leclerc udario Sebastiana Vettela.

Flavio Briatore, nekadašnji šef Renaulta i jedna od najkarizmatičnijih ličnosti u najbržem oktanskom ciruksu na svijetu smatra da obojicu vozača treba kazniti oduzimanjem plate.

"To je bila katastrofa. Inžinjeri i mehaničari se moraju poštovati kao i boje tima kao što je Ferrari. Nisu uopšte trebali da rizikuju, potrebno im je discipline", kazao je Briatore.

"Bolid nije vozačev već timski. Ti dečki moraju poštovati timski rad. Oduzeo bih im 5 do 10 % od plate, jedini način da se ovo zaustavi je udarac po džepu", smatra Italijan.

Vettel će na kraju sezone definitivno napustiti Ferrari i sigurno je da Leclerc u nastavku sezone ne može očekivati njegovu pomoć.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi