Brilijantni Eto'o sa tri gola utišao Werder

Liga prvaka

Brilijantni Eto'o sa tri gola utišao Werder

Aktuelni evropski prvak, milanski Inter, nije imao većih problema na svom terenu u susretu sa njemačkim predstavnikom Werderom iz Bremena.

Već u trećoj minuti sjajna prilika za Werder. Almeida je pokušao lobovati Julia Cesara, ali je loptu metar od gol-linije u korner izbio Lucio. Samo dvije minute kasnije, Almeida je ponovo imao priliku za ekipu iz Bremena.

Međutim, njegov šut iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara Cesar krajnjim naporom izbacuje u korner. Inter je ubrzo uzvratio. Nakon sjajnoh prodora Wesleya Sneijdera po desnoj strani, Holanđanin je loptu ubacio za mladog Brazilca Coutinho, koji glavom šutira pored gola. Sneijder je imao odličnu priliku i dvije minute kasnije, ali šutira pored gola.

Inter je poveo u 21. minuti, nakon jedne dubinske lopte za Samuela Eto'oa, Kamerunac je bio brži od Tima Wiesea i poslao loptu u mrežu Werdera za slavlje na Giuseppe Meazzi. Sjajni je Kamerunac samo pet minuta kasnije iz slične situacije uduplao prednost aktuelnom prvaku Evrope.

Sneijder je u 34. minuti dao naslutiti potpuni potop Werdera, postigavši i treći gol za Inter, pored spore i uspavane odbrane tima iz Bremena. U nastavku je Inter smanjio gas, a Werder nije imao snage da krene po preokret.

A, onda, desetak minuta prije kraja ponovo na djelu ubojiti tandem Sneijder - Eto'o. Holanđanin je sjajnom loptom uposlio Kamerunca, a ovaj lagano pogađa za svoj hat-trick.

U drugom susretu iz ove grupe, snage su na White Hart Laneu odmjerili Tottenham i prvak Holandije Twente.

Pijetlovi su tražili svoju prvu, istorijsku pobjedu u okviru Lige prvaka, ali prvo poluvrijeme je završilo bez golova, 0:0, s tim da je Rafael van der Vaart promašio jedanaesterac u 41. minuti susreta.

Međutim, ovosezonsko pojačanje Tottenhama stiglo iz Real Madrida iskupilo se već na početku drugog poluvremena, kada je u 47. minuti doveo domaće u prednost. Samo tri minute kasnije, dosuđen je i drugi pena za Engleze, samo je ovog puta odgovornost na sebe preuzeo Roman Pavljučenko i pogodio za 2:0.

Ipak, Twente se nije predao, pa su Holanđani smanjili zaostatak u 56. minuti golom Chadlija. Pet minuta kasnije Van Der Vaart je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, a već u 64. minuti novi penal za domaće! Siguran po drugi put je bio Pavljučenko i to je bilo 3:1 za Pijetlove. Garath Bale je pet minuta prije kraja pogodio za konačnih 4:1.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.