Brkić: Sve osim tri boda za nas je neuspjeh

Mladost dočekuje Vitez

Brkić: Sve osim tri boda za nas je neuspjeh

Dino Kurbegović

Ekipa Mladosti u četvrtom kolu traži svoju prvu pobjedu u Ligi za opstanak. Duel s Vitezom dolazi nakon sjajne predstave Musemićevih izabranika na Koševu u okviru prvog polufinalnog susreta Kupa BiH, gdje su Dobojani remizirali sa Sarajevom odigravši 1:1. 

U taboru Mladosti vlada sjajna atmosfera, a ekipa iz predgrađa Kaknja pobjedom želi ovjeriti opstanak u društvu najboljih u ovoj sezoni i u potpunosti se okrenuti duelu sa Sarajevom pred domaćom publikom kada će stadion u Doboju biti vjerovatno popunjen do posljednjeg mjesta. 

"Istina je da s ekipom Viteza nemamo dobar skor i vrijeme da je upišemo tri boda u domaćem prvenstvu sa kojima bi i definitivno riješili to pitanje opstanka, pa da se u potpunosti možemo okrenuti uzvratnom duelu sa Sarajevom. Dosta smo se potrošili u posljednjih nekoliko utakmica i vjerovatno će biti nekoliko promjena u odnosu na posljednji susret", rekao je trener ekipe Mladosti Husref Musemić pred duel s Vitezom.

Veznim redom Mladosti će u duelu s Vitežanima dirigovati sjajni Goran Brkić koji je u ovoj sezoni postigao osam golova i najbolji je strijelac Mladosti.

"Sve osim tri boda za nas bi bio neuspjeh u ovom susretu. Želimo tri boda iz duela s Vitezom kako bi se mirno mogli pripremati za uzvratni susret sa Sarajevom u srijedu, mislim da smo sposobni to i napraviti" rekao je veznjak Mladosti Goran Brkić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vjerovatni sastav Mladosti za duel s Vitezom: Velić, Galić, Laštro, Gačan, Isaković, Sušić, Brkić, Ramović, Kuzmanović, Šišić, Aganspahić.

Susret između Mladosti i Viteza igra se na MGM Farm Areni u subotu 15. aprila 2017. godine s početkom u 16:30 sati.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi