Brković: Možemo do trijumfa na Banji

Brković: Možemo do trijumfa na Banji

Jedan bod iz dva meča ne raduje nikoga u taboru Zrinjskog. Iako je igra posebno tokom prvih 45 minuta kako na Koševu, tako i u Mostaru protiv Rudara bila zadovoljavajuća, rezultatskog učinka ipak nije bilo.

Zbog toga se pobjeda nad Zvijezdom na Banji Ilidži nameće kao imperativ. Zrinjski je u prošloj sezoni na ovom stadionu dva puta poražen, prvo u sklopu Premijer lige sa 2:0, a potom i u četvrtfinalu Kupa BiH sa 3:2.

Zanimljivo je da su dva igrača iz današnjeg kadra Zrinjskog u prošlosti nastupala u dresu Zvijezde. Srđan Savić zbog crvenog kartona zarađenog na Koševu sutra neće konkurisati za utakmicu, ali će od prvog minuta vjerovatno zaigrati Zoran Brković koji je zbog lakše povrede propustio prethodnu utakmicu protiv Rudara u Mostaru.

"Kiksali su u prošlom kolu u Bijeljini, prethodno ih je kod kuće savldao Željezničar, pa su nakon dva kola jedini tim bez bodova. Istina je da ni mi nismo sezonu otvorili onako kako smo željeli, ali je imperativ Zvijezde pred ovu utakmicu ipak veći nego naš," kaže Brković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi ćemo od prvog minuta zaigrati otvoreno i na Banji tražiti pobjedu. Respektujemo domaćina, ali sam siguran da do trijumfa možemo," dodao je.

Osim Srđana Savića u timu Zrinjskog sutra neće biti ni Tonija Peze. U konkurenciji za meč su i novajlije Zoran Belošević, odnosno Igor Aničić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti