Brković: Vratile su se neke divne uspomene

U dresu Čelika zaigrao protiv bivšeg kluba

Brković: Vratile su se neke divne uspomene

Edmir Škorić, foto: Elmedin Mehić

Nekoliko igrača je u meču Zvijezda - Čelik napadala gol bivšeg kluba, no najemotivniji je svakako bio "sudar" Zorana Brkovića sa bivšim suigračima i navijačima.

Zoran Brković je još u sezoni 2005/06 iz Jedinstva (Brčko) prešao u Zvijezdu, te je sezonama bio miljenik navijača, a i bio je dio ekipe koja je izborila povijesni nastup gradačačkog kluba u Premijer ligu BiH.

On se ovog ljeta odlučio za novi korak u karijeri, te je pojačao redove zeničkog Čelika, gdje je standardan kod trenera Abdulaha Ibrakovića.

"Zvijezda i njeni navijači imaju posebno mjesto u mom srcu, ali takav je život svakog fudbalera. Nikad ne znaš što donosi sutrašnji dan. Ja sam se skrasio u Zenici, to je sada moj klub i u svakoj utakmici nastojim dati svoj maksimum", kazao nam je Zoran Brković pred utakmicu sa Zvijezdom, a nakon jučerašnjih miroljubivih 1:1 na Banja Ilidži, odgovara:

"U Zvijezdi sam stekao dojam da ova liga nije na tako niskim granama"

"Odigrali smo u Gradačcu dobru utakmicu i mislim sasvim zasluženo osvojili taj bod. Zvijezda je u nastavku bila bolja, no srećom, osim gola Nikića, naš golman Luka Bilobrk sačuvao je svoju mrežu. Igrajući za Zvijezdu stekao sam dojam da ova liga i nije na tako niskim granama. Upravo jučer se to i dogodilo. Imali smo fenomenalne uslove za igru. Na Banja Ilidži, jednostavno, gostima nisu zabranjeni bodovi i to je ono što krasi Gradačac kao sportsku sredinu", kazao je Brković za SportSport.ba, dodavši:

"Imao sam poseban osjećaj nakon što sam jučer istrčao na stadion. Vratile su se neke divne uspomene. Drago mi je da sam ponovo sreo moje stare drugove iz svlačionice. Smatram da je ovaj remi nekako najrealniji kada se sve pogleda. Mi se sada okrećemo domaćoj utakmici s Travnikom. Svi smo uvjereni u pobjedu i konačno jednu novu eru Čelika. Ono što se dešavalo u početku prvenstva je, iskreno se nadam, prošlost."

Podsjećamo, Čelik je u Gradačcu poveo golom Semjona Miloševića u 8. minuti, ali je Branislav Nikić, inače bivši veznjak Čelika, pogodio glavom mrežu Bilobrka u 62. minuti.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.