Brondby prokockao nemoguće: Midtjylland novi prvak Danske

Drugi put u historiji kluba

Brondby prokockao nemoguće: Midtjylland novi prvak Danske

Endin Čaušević

Fudbaleri Midtjyllanda danas su na svom terenu sa 1:0 savladali Horsens i tako su po drugi put u historiji postali prvaci Danske.

Midtjylland je do prije svega četiri kola bio gotovo otpisan jer je Brondby imao devet bodova više od ovog kluba. Navijači Brondbyja čak su i proslavili titulu, ali su dobili hladan tuš u posljednja četiri kola kada je Midtjylland napravio čudo.

Igrači novog prvaka Danske danas su pred svojim navijačima savladali Horsens sa 1:0, a junak ekipe bio je Dal Hende koji je sredinom drugog poluvremena postigao jedini gol. Nakon završetka meča domaći igrači i navijači su proslavili tek drugu titulu u historiji koju su osvojili nevjerovatnim podvigom.

Midtjylland je završio prvi sa 85 bodova, dok je Brondby koji je sve prokockao očajnim igrama drugi sa četiri boda manje. Prvak Danske ide u kvalifikacije Lige prvaka, dok tri kluba idu u kvalifikacije za Evropsku ligu.

Top Komentari

Plavi orkestar
Ne valja vam racunica.Cetiri kola prije kraja imali 9 bodova više a na kraju Midtyilland završio sa 4 boda više.Da je Brondby sve izgubio a Midtylland sve pobjedio mogao bi imati tri boda više.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi