Reprezentativcu Velsa dijagnosticiran rak

Napustio pripreme Zmajeva

Reprezentativcu Velsa dijagnosticiran rak

H. Zilić

Reprezentativac Velsa i član Bournemoutha 24-godišnji David Brooks saznao je veoma loše vijesti.

Naime, pomenutom fudbaleru dijagnosticiran je Hodgkinov limfom, a riječ je o vrsti raka koja napada limfne žijezde.

Nakon ovih saznanja, Brooks je napustio pripreme selekcije Velsa i otišao na pretrage.

Doktori vjeruju da bi Brooks mogao preboljeti jer je rak otkriven dovoljno rano, ali pitanje je samo koliko će dugo trajati oporavak i da li će više moći da se vrati na fudbalske terene.

Brooks je inače 2018. godine stigao u Bournemouth iz matičnog Sheffiled United u transferu teškom 11 miliona eura, za Vels je odigrao 21 utakmicu i postigao dva gola. Interesantno da je u mlađim kategorijama nosio i drese reprezentacije Engleske.

Borunemouth je objavio kako će biti uz svog fudbalera u ovim teškim trenucima gdje je zdravlje ispred svega i da Brooks ima veliku podršku cijelog kolekitva u svojoj najbitnijoj utakmici.

Top Komentari

mosaljozemosaplavo
Nista njemu nece biti ima milione, klub stoji iza njega, svaki mjesec rade neke zdravstvene pretrage, sad mi trebamo glavu razbijati o njemu a nasa djeca koji nemaju ni zdravstvo niti novaca za inostrano liječenje se pate.
1 9
BigBabo
Get well Mr. Brooks.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi