Bruno Akrapović sa Lokomotivom osvojio Kup Bugarske
Akrapović je u nepune dvije godine na klupi Lokomotiv Plovdiva osvojio već trofej, te je izborio igranje u Evropi u narednoj sezoni

Zeničanin i bivši bh.reprezentativac slavio u finalu

Bruno Akrapović sa Lokomotivom osvojio Kup Bugarske

D. Kurbegović

Danas je u Bugarskoj odigrano finale domaćeg Kupa, a u finalu su snage odmjerili ekipe Botev Plovdiv i Lokomotiva Plovdiv. 

Na kraju ekipa Lokomotive s minimalnih 0:1 bila je bolja i na kraju je podigla pehar namijenjen osvajaču Kupa ove zemlje, te će naredne sezone predstavljati Bugarsku u kvalifikacijama za Evropsku ligu.

Zašto je za nas zanimljivo što je ekipa Lokomotive osvojila Kup, jeste što je trener ovog kluba bivši bh.reprezentativac Bruno Akrapović. Ovaj 51-godišnji Zeničanin prije dvije godine sjeo je na klupu Lokomotive, a današnji trofej svakako je dokaz da su čelnici pogodili s njegovim imenovanjem za šefa struke.

Akrapović je svoju trenersku karijeru kao asistent gradio u Wolfsburgu, te ruskom Saturnu. Da bi kao glavni trener u svojoj dosadašnjoj karijeri vodio: Mosor, Val, Solin, Metković, FC Europa s Gibraltara s kojim je osvojio Kup ove zemlje, zatim makedonsko Shkëndiju, a prije dolaska u Bugarsku vodio je ekipu Splita.

Bivši igrač Čelika i reprezentacije BiH svoju trenersku karijeru polako i sigurno gradi bez velike medijske pompe. Današnji trofej svakako je korak više u njegovoj karijeri, te se nadati u narednom periodu i preuzimanju boljih klubova u jačim ligama u Evropi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi