Branitelj pred Jajce

Bubalo: Metalleghe je neugodan, ali mi želimo pobijediti

Fudbaleri Branitelja novu sezonu u Prvoj ligi FBiH otvorit će utakmicom protiv novajlije u Prvoj ligi, Metallegheom iz Jajca. 

Trener Ivan Bubalo nada se trijufu već na startu.

„Otvaramo sezonu kao domaćin protiv novajlije iz Jajca. Našoj ekipi kao po nekom običaju bilo je dosta promjena. Otišlo nam je čak 12 igrača, a došlo je sedam, osam novih. Vrijeme će pokazati jesmo li slabiji ili bolji u odnosu na prošlu sezonu. U prvom kolu nam dolazi tim Jajca. Prema našim informacijama radi se o kvalitetnom protivniku, ali mi smo domaćini i želimo pobijediti,“ izjavio je Bubalo, te prokomentarisao krajnje ambicije Branitelja u novoj sezoni:

„Prvu polusezonu u prošloj sezoni smo odirgali kvalitetno i zauzeli šesto mjesto, U nastavku smo upali u probleme. Došlo je do osipanja igračkog kadra, a na sve su uticale i vremenske nepogode, odnosno poplave. Na kraju smo za opstanak strijepili u posljednjem kolu, ali smo na sreću uspjeli. Ovog puta što ranije želimo osigurati taj opstanak.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.