Bubalo ostao bez Radulovića i Karića

Juniori BiH u petak počinje mini pripreme za Ukrajinu

Bubalo ostao bez Radulovića i Karića

U prvoj utakmici u Kijevu zbog parnih kartona neigraju kenan Handžić i Damir Zlomislić. Prvi susret sa domaćinom, pa Engleska i na kraju Republika Irska

Naša najbolja juniorska selekcija pod vodstvom selektora Zorana Bubala igrat će drugi elitni krug evropskih kvalifikacija u veoma jakoj grupi u Ukrajini od 26 - 31 .maja. Pored domaćina protivnici su nam Engleska i Republika Irska. Naš Stručni štab okupit će selekciju 21. maja u staroj bazi hotel "Park" u Vogošći, gdje će do polska odraditi 5 treninga.

Već na startu selektor Bubalo nije mogao računati na povrijeđenog igrača Modriča Maxime, Ognjena Radulovića. Umjesto njega pozvan je Mahir Karić iz slovačkog Libereca ali je i on otkazao. Alternativa je Semir Aganspahić iz Olimpika. Već od ranije selektor zna da u duelu protiv Ukrajinje na startu neće moći račiunati na požutjele Damira Zlomislaića iz Širokog Brijega i odličnog Kenana handžića iz bordo tima sa Koševa.

"Grupa je izuzetno teška i jaka. Ovoje drugi krug i mi smo svoj cilj zacrtali. Već drugu godinu zaredom ostvarujemo ovaj uspijeh. S obzirom da smo preko dva mjeseca bez kontrolnihutakmica za očekivati je da će moji igtrači pokazati veliku želju i volju za što boljim izdanjem. Sve tri protivnika su jako teška i favoriti ali mi se nećemo predati unaprijed", kaže selektor Bubalo koji će sa svojim asistentima Irfanom Demirovićem i 18 uglavnom poznatih imena probnati napraviti čudo u Kijevu.

Naša selekcija na startu igra sa domaćinom Ukrajinom 26 maja, dva dana ksnije sa Engleskom i 31. maja sa Republikom Irskom. Put Ukrajine polazi se 25 maja u jutarnjim satima a povratak u BiH je prvog junskog dana poslijepodne.

SPISAK IGRAČA I STRUČNOG ŠTABA SELEKCIJE U - 19 BiH ZA UEFA MINI TURNIR od 26 - 31.05.2010. u Ukrajini (Okupljanje 21.05. do 13 sati u Vogošći): 

1. DIVKOVIĆ TINO  - FK  "SLOBODA" - TUZLA
2. MIKULIĆ ROBERT -  NK "ŠIROKI BRIJEG" - ŠIROKI BRIJEG
3. ĐAJIĆ DARKO -  FK "VOJVODINA" - NOVI SAD
4. ANIČIĆ  JOSIP -  HŠK "ZRINJSKI" - MOSTAR
5. ALIĆ  SANEL -  NK "ČELIK" - ZENICA
6. KARAHMET SENAD - FC "MECHELEN" - BELGIJA
7. MRŠIĆ  IVAN -  NK "LOKOMOTIVA" -  ZAGREB
8. KUTIĆ NEMANJA - FK "BORAC" - BANJA LUKA
9. HANDŽIĆ KENAN - FK "SARAJEVO" - SARAJEVO
10. ZOVKO  PERO -  HŠK "ZRINJSKI" - MOSTAR
11. NUHIĆ AJDIN - FK "SARAJEVO" - SARAJEVO
12. ZLOMISLIĆ  DAMIR - NK "ŠIROKI BRIJEG" - ŠIROKI BRIJEG
13. POPARA NIKOLA - FK "PARTIZAN" - BEOGRAD - SRBIJA
14. AGANSPAHIĆ SEMIR - FK "OLIMPIK" - SARAJEVO
15. PANDŽA DALIBOR - NK "DINAMO" - ZAGREB
16. MUJIĆ  MUHAMED -  FK "OLIMPIK" - SARAJEVO
17. NIKOLIĆ ALEKSANDAR -   FK "DRINA" - ZVORNIK
18. GAGULA MUAMER - FC "TEPLICE" - ČEŠKA REPUBLIKA

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti