Bubalo traži idealnu postavu za Ukrajinu
Dalibor Pandža predvodi bh. nade

Juniori doputovali u Ulcinj

Bubalo traži idealnu postavu za Ukrajinu

Naša najbolja juniorska selekcija, igrači do 19 godina danas (utorak) i četvrtak odnmjeriće snage sa svojim vršnjacima iz Crne Gore. Zo će našem Stručnom štabu biiti i posljednje provjere pred nastup na II elitnom krugu evropskih kvalifikacija u Ukrajini od 26 - 31. maja.

Selektor Zoran Bubalo uoči samog puta imao je određenih problema oko igrača koji putuju za Ulcinj. Ivan Mršić iz zagrebačke Lokomotive nije se pojavio zbog školskih obaveza, Nikola Popara iz beogradskog Partizana je povrijeđen, a golman Stefan Tomović iz Slavije nije se pojavio. Nova imena su Adis Hadžanović 17-godišnji prvotimac sarajevskog Olimpika i već provjerenin vratar Robert Mikulić iz Širokog Brijega.

Ekspedicija naših juniora stigla je oko 14,30 u Ulcinj  aveć u 17 sati je odrađen lakši trening. Današnja utakmica, prva od dvije planirane igra se u 14,3o u Ulcinju, dok će se drugi susret igrati u četvrtak u Podgorici.

“Do UKrajine više test utakmica nemamo. Ovo je što trenutno raspolažemo i za nas su ove dvije utakmice veoma bitne kako bi što lakše odabrali 18 putnika za Ukrajinu. Mršić je ostao u Zagrebu a u toku putovanja u NS/FS stigao je fax iz Beograda da je Popara povrijeđen iako sam zahtijevao da mora doći u Ulcinj. Što se tiče golmana Tomovića zaista neznam razloge nedolaska iako je poziv u njegov klub otišao prije 10 dana”.

“Novo ime je mladi Adis Hadžanović koji je u minulom kolu odigrao svih 90 minuta un pobjedi Olimpika nad Veležom. Mislim da se radi o dobrom potencijaklu ia zato sam ga pozvao da ga vidimo na licu mjesta”, ističe Zoran Bubalo, selektor najboljih bh. juniora koji nije želio ulaziti u raspravu sa pojedinim klubovima oko dolaska igrača.

Tako je Mahir Karić iako potvrdi matičnog kluba Slovan Libereca stigao u Sarajevo i krenuo za Ulcinj.

“Povredu sam dobio prije 20-tak i napornim radom i treninzima sam se izliječio. Klub je tražio da dođem ali da neigram. Rekao sam "Reprezentacij a mi je svetinja i takvu priliku neću propustiti jer se osjećam odlično i želim opravdati ukazano povjerenje selektora Zorana Bubala”, dodao  je bivša nada sarajevskog Željezničara a sada član češkog Slovan Libereca, Mahir Karić.

Selektor Bubalo ćesastav odrediti neposredno pred početak suasreta koji se igra danas (utorak) u Ulcinju u 14,30 a na raspolaganju ima slijedeće igrače:

Tino Divković i Robert Mikulić (golmani), Darko Đajić, Josip Aničić, Sanel Alić, Senad Karahmet, Adis Hadžanović, Nemanja Kutić, Kenan Handžić, Mahir Karić, Pero Zovko, Damir Zlomislić, Muamer Gagula, Ognjen Radulović, Dalibor Pandža, Muhamed Mujić, Ajdin Nuhić i Aleksandar Nikolić. Pored selektora Bubala u Stručnom štabu su treneri Irfan Demirović i Ivica Kosić, koordinator Denijal Pirić, fizioterapeut Irhad Barak i ekonom Fuad Kečo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti