Bučan: Bolja momčad prošla je u finale

Penicilin za Zrinjski

Bučan: Bolja momčad prošla je u finale

Adnan Beganović

U prvom polufinalnom susretu kupa BiH Sead Bučan na Grbavici je Zrinjskom postigao dva pogotka, a sinoć je "utišao" Bijeli brijeg, te svojim pogotkom olakšao put Železničara ka finalu.

"Odigrali smo jako pametno. Znali smo šta nas očekiva u Mostaru i prije susreta smo se dogovorili da se nećemo braniti. Tako smo se na terenu i postavili i na kraju smo se sasvim zasluženo plasirali u finale", rekao je za SportSport.ba Sead Bučan i dodao:

"U prvom poluvremenu Zrinjski je imao prividnu inicijativu, ali nije imao nekih kolosalnih prilika, dok smo mi imali jednu jako dobru. U drugom dijelu oni su krenuli na sve ili ništa i tu se otvorio prostor za nas. Iskoritili smo jednu priliku i tada je sve bilo završeno. Igrom slučaja opet sam ja zabio i "utišao" Bijeli brijeg. Kada se sve sabere i oduzme mislim da smo u dva susreta sa Zrinjskim pokazali da smo mnogo kvalitenija momčad."

Fudbaler Željezničara osvrnuo se i na prekid koji su izazvali navijači Zrinjskog.

"Ma teško je u ovom trenutku bilo šta reći što se tiče prekida. Ne znam samo koja je svrha bila onakvog sramotnog ponašanja. Mislim da su navijači Zrinjskog najviše štete nanijeli svom klubu, ali doista to nije naša stvar. Ja samo znam da se ovom jednom treba stati u kraj jer to samo unazađuje Premijer ligu", zaključio je Bučan.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.