Bućan: Cilj nam je postići gol u Banja Luci

Željezničar gostuje Borcu

Bućan: Cilj nam je postići gol u Banja Luci

Željezničar će sutra na Gradskom stadionu u Banja Luci igrati prvu utakmicu finala Kupa Bosne i Hercegovine sa banjalučkim Borcem, ujedno i glavnim konkurentom za naslov prvaka BiH.

Sarajevski plavi u proljetnom dijelu sezone su uvjerljivo najbolja ekipa domaćeg prvenstva i za prvi ovosezonski trofej snage će odmjeriti sa drugim klubom koji je obilježio ovu sezonu u BiH, banjalučkim Borcem.

Željo prvu utakmicu igra u gostima, što znači da će pred svojim navijačima imati priliku proslaviti osvajanje Kupa Bosne i Hercegovine.

"Pa, nama možda i jeste mala prednost to što prvu utakmicu igramo na strani. To će značiti da u slučaju pozitivnog rezultata možemo pred punom Grbavicom pokušati osvojiti Kup. Međutim, mislim da igranje prvog susreta u gostima i ne igra preveliku ulogu u ovakvim dvobojima", kaže u najavi sutrašnjeg finala prvotimac Željezničara Sead Bućan za SportSport.ba.

"Da bi ostvarili dobar rezultat moramo na terenu dati sve od sebe, jer za protivnika imamo veoma kvalitetnu ekipu, što uostalom pokazaju rezultati Borca ove sezone. Nama je cilj da u Banja Luci postignemo gol. Gol u gostima bi nam mnogo značio. Generalno govoreći, mislim da smo bolja ekipa od Borca, te da možemo osvojiti Kup BiH u dvije utakmice", zaključio je Bućan u razgovoru za SportSport.ba.

Željezničar u duelu sa Borcem neće moći računati na od ranije povrijeđenog Alena Mešanovića, te Bogičevića, koji nema pravo nastupa u Kupu.

Prvi susret finala Kupa Bosne i Hercegovine između Borca i Željezničara na programu je sutra, sa početkom u 20:15 sati na Gradskom stadionu u Banja Luci.

Vjerovatan sastav: Šehić, Radovanović, Bajić, Bekrić, Bućan, Kerla, Ćulum, M. Bešlija, Svraka, Mešić, Popović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.