Bučan: Idemo po bodove

Optimizam u redovima Željezničara

Bučan: Idemo po bodove

Adnan Beganović

Prije dvije godine bio je s druge strane. Derbi je dočekivao u bordo dresu, no danas su se stvari promijenile. Jedan je od najzaslužnijih igrača za sjajne rezultate Željezničara, a kako sam kaže, pobjeda u subotu bila bi mu jedna od najdražih u karijeri.

Naravno, riječ je o Seadu Bučanu, koji za SportSport.ba govori o predstojećem najvećem bosanskohercegovačkom derbiju, onom između Sarajeva i Željezničara.

"Idemo po bodove, odnosno na Koševo idemo po titulu. Nema se tu šta mnogo pričati. Spremni smo i svi s nestrpljenjem očekujemo početak utakmice", rekao je Bučan za naš portal i dodao:

"Pobjeda u derbiju najvjerovatnije bi nam značila i titulu. Svjesni smo toga, kao i svoje kvalitete i zbog toga sam uvjeren da možemo do trijumfa. Sarajevo je dobra momčad, što pokazuju i posljednji rezultati, no, ipak, u ovom trenutku smo mi bolji. Pobjeda u subotu bila bi mi jedna od najdražih u karijeri."

Po prvi put u istoriji derbi će se igrati bez prisustva gledalaca, što se Bučanu nikako ne sviđa.

"Žao mi je što će utakmica dvije najbolje bh. momčadi biti odigrana pred praznim tribinama, no tako je kako je. Mnogo ljepše bi bilo da istrčimo na teren, a da nas dočeka huk s tribina. Doista će biti neobično, no bez obzira na sve, valja nam igrati i ja se nadam na kraju pobijediti", zaključio je Bučan.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.