Budućnost gazi sve pred sobom, važna pobjeda kalesijske Bosne

Druga liga Sjever, 26. kolo

Budućnost gazi sve pred sobom, važna pobjeda kalesijske Bosne

Midhat Šljivak

Pet utakmica 26. kola Druge lige Sjever odigrano je danas, a sa serijom dobrih rezultata nastavile su ekipe Budućnosti iz Banovića i Gradine iz Srebrenike.

Budućnost će gotovo izvjesno imati šansu da se bori za plasman u Prvu ligu Federacije, a danas su na svom terenu savladali Dinamo rezultatom 2:0.

Otpor gostiju slomljen je u 42. minuti. Dosuđen je penal za domaće, a Belmin Idrizović pogađa za 1:0.

Ovaj rezultat se zadržao sve do samog finiša kada Budućnost ipak rješava ovaj meč. Rezervista Muhamed Mujić je u 88. minuti postavio konačnih 2:0.

U narednom kolu ekipa iz Banovića imaće šansu da potvrdi prvo mjesto, a za to im je potrebna pobjeda protiv Sloge u Tojšićima.

Drugoplasirana Gradina pobijedila je kao gost ekipu Dizdaruše sa 1:3.

Domaći su bolje ušli u ovaj meč i golom Ognjena Milanovića u 14. minuti došli su do vodstva od 1:0, kojeg su držali sve do 51. minute kada Kenović pogađa za 1:1.

Gradina je do trijumfa došla sa dva gola Eldina Mustafića u finišu. Prvo je ovaj fudbaler mrežu domaćeg tima pogodio u 82. minuti za 1:2, a konačnih 1:3 postavio je u posljednjem minutu utakmice.

Važnu pobjedu u borbi za opstanak upisala je kalesijska Bosna koja je na svom terenu savladala Mramor sa 4:2.

Džanić je u četvrtoj minuti donio prednost Bosni, da bi Mustafić autogolom povećao prednost domaćeg tima od 2:0.

Kada je Safet Mujkić pogodio za 3:0 u 24. minuti, činilo se kako je sve gotovo, ali se Mramor vraća u drugom poluvremenu preko Dugalića koji postiže dva gola za četiri minute za 3:2.

Međutim, pobjedu domaćeg tima ovjerava drugim golom Mujkić u 88. minuti za konačan rezultat susreta od 4:2 i važna tri boda za Bosnu.

Ingram je golovima Okanovića, Fazlića i Muminovića savladao Priluk sa 3:0, dok je meč Radničkog i Sloge iz Tojšića odigran u Lukavcu završen bez pobjednika (1:1). Gol za goste je postigao Edin Fejzić u 10. minuti, a za domaće Semir Aljukić u 82. minuti.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Druga liga Sjever, 26. kolo:

Budućnost - Dinamo 2:0
Dizdaruša - Gradina 1:3
Radnički - Sloga 1:1
Bosna Kalesija - Mramor 4:2
Ingram - Priluk 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi