Budućnost i Čelik podijelili bodove

Budućnost i Čelik podijelili bodove

U vrlo dobroj utakmici u okviru trećeg kola Premijer lige BiH danas su u Banovićima Budućnost i Čelik odigrali bez utakmicu bez pobjednika (1:1).

Već od prve minute meča domaći nogometaši su dali do znanja da ih danas pred svojim navijačima zanimaju samo tri boda. Budućnost je imala terensku dominaciju, redale su se prilike pred golom gostiju iz Zenice, ali do 28. minute se rezultat nije mijenjao.

Onda je jedan od najiskusnijih igrača  Banovićana Elvis Čergić postigao pogodak i donio veliko slavlje domaćim navijačima. Do poluvremena se rezultat nije mijenjao, iako je Budućnost stvorila još nekoliko izglednih prilika.

Iako su imali vodstvo domaći nogometaši su i u nastavku utakmice imali više od igre i kontrolisali su sredinu terena. Međutim, kako je vrijeme odmicalo Čelik se sve više otvarao. Zeničani su krenuli ofanzivno u nadi da će stići do poravnanja i to im je pošlo za rukom deset minuta prije kraja utakmie kada je Isaković poravnao rezultat.

Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao. Budućnost je bila mnogo bolja u prvom dijelu, dok je Čeliku pripalo drugo poluvrijeme, tako da je konačnih 1:1 realan rezultat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.