Budućnost izgubila, iznenađenje Llanellija
Larsson kao vino - večeras je zabio dva gola

UEFA Evropska liga, 1. pretkolo

Budućnost izgubila, iznenađenje Llanellija

Velški Llanelli priredio je najveće iznenađenje u prvim mečevima 1. pretkola UEFA Evropske lige. Velšani su večeras ostvarili gostujući trijumf protiv škotskog Motherwell.

Utakmicu je odlučio Stuart Jones golom u 28. minuti. Iako su domaći do kraja meča pokušavali preokrenuti rezultat, golman velškog prvoligaša bio je nesavladiv i najzaslužniji je za trijumf svoga tima.

Poraz u prvom meču na domaćem terenu doživjeli su i fudbaleri podgoričke Budućnosti. Crnogorci su položili oružje pred poljskom Polonijom iz Varšave koja je slavila pobjedu rezultatom 2:0.

Na najbolje igračke dane večeras je podsjetio i Henrik Larsson. Legendarni Šveđanin odveo je svoj Helsingborg do pobjede protiv finaske Mike (3:1), a Larsson je postigao dva pogotka (50. i 86. minut). 

Rezultati

NSI Runavik – Rosenborg 0:3
Sligo Rovers – Vllaznia 1:2
Budućnost – Polonia Varšava 0:2
Helsingborg – Mika 3:1
Lisburn – Zestafoni 1:5
Fram – TNS 2:1
Motherwell – Llanelli 0:1 
Ol. Rustavi - B36 Torshavn 2:0
Banants - Široki Brijeg 0:2
Dinaburg - Nomme Kalju 2:1
Simurq - Bnei Yehuda 0:1
Lahti - Dinamo Tirana 4:1
Sutjeska Nikšić - MTZ-Ripo 1:1
Valletta - Keflavik 3:0
Dinamo Minsk - Renova 2:1
Trans Narva - Velenje 0:3
Zimbru - Okzhetpes 1:2
Anorthosis – Kaerjeng 5:0
Grevenmacher – Vetra 0:3
Haladas – Irtysh Pavlodar 1:0
Randers – Linfield 4:0
Slaven Belupo – Birkirkara 1:0
Trnava – Inter Baku 2:1


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.