Budućnost slavila u triler završnici

Leotar imao prednost, ali...

Budućnost slavila u triler završnici

Edmir Škorić

Iako su gosti iz Trebinja imali prednost u Banovićima do 80. minute, domaći su preko Slomića i Haskića ostvaraili pobjedu.

Nakon dvije uzastopne domaće pobjede protiv Olimpica i Travnika, Budućnost je nastavila sa dobrim igrama pred svojim navijačima.

Budućnost je bila bolja ekipa u prvih 45 minuta, ali na odmor su zadovoljniji otišli gosti iz Trebinja. Naime, u jeku napada domaćih nogometaša, Zoran Rajović povukao je kontru po lijevoj strani, potom centrirao, a Vladimir Mandić matirao Murisa Husića za veliko slavlje Leotara.

U nastavku je Budućnost ubacila u brzinu više, s ciljem da dođu do poravnanja. Dobre šanse nisu iskoristili Halilović i Šmigalović u svega 30 sekundi.

Stoptostotnu šansu za Budućnost u drugom dijelu propustio je Nermin Haskić, kada je izašao sam pred gol Milenkovića, te potpuno neometan šutirao sa nekih desetak metara pored gola. Trener Rizvić je u zadnjih dvadesetak minuta igrao sa tri napadača.

Ipak, u zadnjih deset minuta domaći dolaze do potpunog preokreta. Najprije je rezervista Semir Slomić u 83.  minuti na asistenciju Sarajlića pogodio za 1:1, a najbolji strijelac kluba Nermin Haskić u samom finišu utakmice pogađa za veliko slavlje domaćih. Kapiten Čergić je sa svoje polovine poslao dubinsku loptu, Haskić je primio u šesnaestercu, te sjajno matirao Milenkovića.

Budućnost u narednom kolu putuje na noge Širokom Brijegu, dok će Leotar na svojim Policama ugostiti Borac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.