Buffon brani svoje navijače

Buffon brani svoje navijače

Edmir Škorić

Tokom posljednja dva Juventusova susreta moglo se čuti pomalo neshvatljivo navijanje njihovih fanatika. Naime, navijači Stare dame pjesmom su prozivali Interova napadača Mario Balotellija.

Iako mnogi misle da se radi o rasističkim pjesmama, vratar Juventusa Gianluigi Buffon se ne slaže sa tim i staje u obranu vjernih navijača kluba.

"Rasistički napjevi sigurno nisu dobri za nogomet ili bilo što. Ipak, mislim da su Juventusovi navijači fer i siguran sam da tijekom utakmice protiv Intera neće biti takvih pjevanja protiv Balotellija."

Buffon je također govorio i o mogućem odlasku njegovog reprezentativnog kolege Gennaro Gattusa iz Milana.

"To sigurno nije lak trenutak za njega, ali ne vidim njegov odlazak iz Milana. On je simbol svog tima i ja ga stvarno ne mogu vidjeti u drugom dresu".

Za kraj, Buffon je pohvalio mladog talentigranog čuvara mreže Federico Marchettija, koji brani u Cagliariju.

"Vrlo je dobar vratar, dobar je momak i ima velike kvalitete. U Italiji je sigurno vratar kojeg najviše volim i podsjeća me na mene dok sam bio mlad".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti