Buffon i Casillas se bore za "jedinicu"

Najbolji golman desetljeća

Buffon i Casillas se bore za "jedinicu"

Edmir Škorić

Iako će tek početkom januara naredne godine biti poznat najbolji golman desetljeća, Međunarodni institut za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS) objavio je spisak kandidata za tu prestižnu nagradu.

Kako sada stvari stoje, borba za "jedinicu" vodit će se između Juventusovog golmana Gianluigi Buffona koji ima 170 bodova, te čuvara mreže španske reprezentacije i madridskog Reala Ikera Casillasa koji je skupio 157 bodova.

Nekako siguran na trećem mjestu je češki golman Chelseaja, Petr Cech. On je sa 120 bodova daleko od prve dvije pozicije, ali se dovoljno odmakao i svojim pratiocima (Kahn 99, Van der Sar 92, Dida 90, Lehmann 72...)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti