Buffon kritikovao Italijane koji su slavili poraz Juventusa
Foto: EPA

"Ponosan sam što nisam kao oni"

Buffon kritikovao Italijane koji su slavili poraz Juventusa

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa prošlog vikenda poraženi su u finalu Lige prvaka od Real Madrida s visokih 4:1.

Ovo je bila prilika za legendarnog Gigija Buffona da konačno osvoji trofej koji mu jedino nedostaje, no nije uspio ni ovaj put. Buffon je u razgovoru za italijanske medije otkrio da je sretan što nije kao "neki" Italijani koji su bili presretni što Juventus nije osvojio trofej Lige prvaka.

"Ponosan sam što nisam kao oni. Pa, u Napulju je bio vatromet jer smo mi izgubili. U fudbalu imate pobjede i poraze. Siguran sam da više naučite kada izgubite i zbog toga ne shvatam ljude koji su automatski navijali protiv nas, italijanske ekipe koja je mogla osvojiti ovo takmičenje", rekao je Buffon, te dodao:

"Hejtera ima širom svijeta i to mi je jasno. Tek sada sam shvatio koliko nas ne vole u Italiji. Ponosan sam što nisam kao takvi ljudi da više slave uspjeh neke druge ekipe nego one koja predstavlja njihovu zemlju".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi