Buffon: "Pravi" Ronaldo je bolji od Ibre

Buffon: "Pravi" Ronaldo je bolji od Ibre

Legendarni brazilski napadač Ronaldo je bolji od Barceloninog napadača Zlatana Ibrahimovića, smatra golman Juventusa Gianluigi Buffon.

Buffon je, upitan od strane novinara da odluči ko je bolji napadač, izabrao Brazilca ispred svog nekadašnjeg saigrača iz Juventusa.

Nekadašnji čuvar mreže Parme vjeruje da je Ronaldo mogao postati najbolji napadač svih vremena, te izrazio divljenje prema napadaču Corinthiansa.


"Ibrahimović? Heh, Ronaldo je osvojio dva puta naslov svjetskog prvaka i bio najbolji strijelac na nekoliko Svjetskih prvenstava", kazao je Buffon.

"Ronaldo je znao pobijediti utakmicu doslovno sam i protiv lakših, ali i protiv težih protivnika. Pravi Ronaldo je za mene pravi šampion. On će uvijek biti u rangu sa najvećima svih vremena, ali je mogao biti bolji od svih, uključujući Pelea i Maradonu", dodao je reprezentativni golman italijanske reprezentacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti