Buffon: PSG je sretan, ali ne pobjeđuje uvijek najbogatiji

"Bitna je i historija"

Buffon: PSG je sretan, ali ne pobjeđuje uvijek najbogatiji

A. Haznadarević

Golman italijanskong prvaka Juventusa Gianluigi Buffon prokomentarisao je sve veći uticaj francuskog PSG-a u svijetu fudbala, koji s jakim finansijskim zaleđem u svoje redove dovodi najveća imena.

Ipak, prema Giggijevom mišljenju PSG je daleko od toga da ga se stavlja u isti koš sa Barcom, Realom ili Juveom.

 

"Oni su sretan klub, imaju mnogo novca, ali u fudbalu ne pobjeđuje uvijek najbogatiji. Neki klubovi imaju manje novca, ali ga efikasnije troše", kazao je golman Stare dame, te dodao:

 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Također, računa se i historija, možda će se za pedeset godina o PSG-u govoriti kao o Barceloni, Realu ili Juventusu sada", zaključio je iskusni Buffon.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.