Buffon: Skandal je što Neymar nije osvojio Zlatnu loptu

Zanimljiva izjava

Buffon: Skandal je što Neymar nije osvojio Zlatnu loptu

Italijanski čuvar mreže Gianluigi Buffon smatra da je skandal što Neymar nije osvojio Zlatnu loptu za prošlu sezonu.

Podsjetimo, Luka Modrić je osvojio ovo prestižno priznanje i na taj način prekinuo desetogodišnju dominaciju Ronalda i Messija, ali Buffon očito smatra da Hrvat nije zaslužio da to osvoji.

"Igrao sam s mnogo šampiona u karijeri i želio sam igrati i s Ronaldom. Ali, u PSG-u također ima jako puno velikana poput Mbappea i Neymara. Mislim da je skandal što Neymar još nije dobio Zlatnu loptu i to sam mu rekao. On i Kylian imaju takav ekstreman talent da će dominirati nogometom još deset godina", rekao je legendarni italijanski golman.

Naravno, sa njegovim mišljenjem se rijetko ko slaže obzirom da Neymar zaista u protekloj sezoni nije napravio ništa posebno.

Top Komentari

heepeek
Buffon skandal je da jedna Italija ne vidi SP a ti i ostali penzioneri ste krivi za to
1 25
Rinaka
Poludio i Buffon..
24 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi