Bugari na Mađarsku bez dvojice Petrova

Bugari na Mađarsku bez dvojice Petrova

Edmir Škorić

Veznjak Aston Ville Stiliyan Petrov i Boltonov krilni nogometaš Martin Petrov nisu na spisku bugarskog selektora za prijateljsku utakmicu s Mađarskom ovog mjeseca.

Bugarski selektor Lyuboslav Penev nije se izjasnio zbog čega na spisak nije uvrstio dvojicu iskusnih nogometaša za utakmicu s Mađarskom, koja se 29. februara igra u Gyoru.

Uz to, Penev nije uspio uvjeriti Dimitra Berbatova, iskusnog napadača Manchester Uniteda,  da se vrati u reprezentaciju. Berbatov se od reprezentacije oprostio 2010. godine. Nedavno je potaknuo priču o povratku, ali očito da od toga nema ništa.

Čak pet igrača iz Ludogoretsa, vodeće momčadi bugarske lige, našlo se na spisku, kao i napadač Valeri Bojinov, koji trenutno igra na posudbi u Lecceu iz Sporting Lisabona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.