Bugarski klub ogorčen tretmanom, navijači traže "prebacivanje" u Makedoniju
Foto: Parva liga

Nezadovoljstvo kulminiralo ispadanjem iz lige

Bugarski klub ogorčen tretmanom, navijači traže "prebacivanje" u Makedoniju

Pirin Blagoevgrad se porazom od Vitoshe u doigravanju za relegaciju oprostio od bugarske Prve lige.

Međutim, to je bila samo kulminacija represivnog odnosa Fudbalskog saveza Bugarske prema Pirinu, ako pitate navijače ovog kluba iz Blagoevgrada.

Zbog toga su navijači Pirina odlučili zatražiti od Fudbalskog saveza Makedonije da primi njihov klub u takmičenja u ovoj zemlji. Inače, sam Blagoevgrad se nalazi blizu granice sa Makedonijom.

Nezadovoljstvo odnosom saveza prema Pirinu su tokom sezone iskazivali i sami čelnici kluba, a pitanje je da li se oni slažu sa prijedlogom navijača.

"Poštovani čelnici makedonskog fudbala, mi navijači Pirin Blagoevgrada apelujemo na vas da primite naš klub u makedonsko fudbalsko prvenstvo od naredne sezone", stoji, između ostalog, u pismu koje su nezadovoljni navijači Pirina uputili Fudbalskom savezu Makedonije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi