Bugarski šampionat se nastavlja 5. juna

Vlada dala zeleno svjetlo

Bugarski šampionat se nastavlja 5. juna

Njemačka je već ozvaničila povratak Bundeslige, 16. maja, a ubrzo su još neke države najavile povratak svojih nacionalnih fudbalskih šampionata.

To je sada učinila i Bugarska. Naime, najavljeno je da će se bugarski šampionat nastaviti 5. juna, ali i da će se sezona privesti kraju u skraćenom formatu.

Danas je Fudbalski savez Bugarske objavio da će se sezona okončati za nešto više od mjesec dana od dana nastavka i da će se sve utakmice igrati bez publike.

Prvo će se odigrati dva preostala kola regularnog dijela sezone, dok će play-off dio biti skraćen na pet kola.

Sezona bi trebala biti biti završena 11. jula, što znači da će klubovi imati jako kratku pauzu jer bi naredna trebala početi već 25. jula.

Prema zadnjoj odluci bugarskih vlasti, fudbalskim klubovima će od naredne sedmice biti dozvoljeno održavanje ekipnih treninga, uz strogo praćenje pravila i preporuka ministarstva zdravstva.

Prije ekipnih treninga svi igrači moraju biti testirani na Covid-19.

Kao što se je već slučaj i u nekim drugim zemljama, igrači na treninge moraju dolaziti sami, vlastitim automobilima, a zabranjeno im je tuširanje u svlačionicama u trening kampovima.

Podsjetimo, bugarski šampionat je zbog globalne pandemije novog koronavirusa zvanično prekinut 13. marta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi