Bukvić: Imamo kvalitet za dobar rezultat

"Olimpijski Zmajevi" večeras igraju protiv Poljske

Bukvić: Imamo kvalitet za dobar rezultat

Olimpijsko-mediteranska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Poljske u turskom Beleku sa početkom u 20:30, a pred susret razgovarali smo sa našim golmanom Semirom Bukvićem.

Bukvić ističe da su naši reprezentativci imali idealne uslove u Turskoj, te kaže kako očekuje tešku utakmicu protiv Poljaka, prvenstveno zbog toga što su poljski reprezentativci u nešto boljoj formi.

"Uslovi u Turskoj su idealni. Ne znam šta bi trebalo da ima jedan kamp kako bi bio bolji od ovoga. Sve je fenomenalno", rekao je na početku razgovora za SportSport.ba, golman Željezničara koji je u posljednjih nešto više od mjesec dana imao debi za mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine i prvi tim Plavih sa Grbavice.

"Mislim da će biti dosta teška utakmica, jer igramo potiv dosta jakog protivnika. Jedna od prednosti Poljaka je to što je njihovo prvenstvo završeno prije nekolika dana i sigurno su u boljoj fizičkoj spremi od nas. Međutim, smatram da posjedujemo kvalitet za dobar rezultat, do kojeg možemo doći maksimalno ozbiljnim pristupom. Remi bi bio dobar rezultat", dodao je Bukvić.

"Iako je ovo prijateljska utakmica, ona ima veliki značaj i za nas i za njih. Ova utakmica je prilika za dokazivanje i pogled na realno stanje našeg kvaliteta. Atmosfera među igračima je odlična. Skoro svi se poznajemo iz domaćeg prvenstva. Treninzi pred utakmicu nisu bili pretjerano teški, ali su bili maksimalno ozbiljni", kaže 20-godišnji golman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.