Amidža Tan se želi vratiti u FK Sarajevo: Početkom sedmice će objaviti svoj plan

Press prekinut dobrim vijestima

Amidža Tan se želi vratiti u FK Sarajevo: Početkom sedmice će objaviti svoj plan

Edmir Škorić

Fudbalski klub Sarajevo večeras je predstavio novog tehničkog sponzora. U narednim godinama višestruki prvak Bosne i Hercegovine nosit će opremu "Errea".

Nakon što je završeno predstavljenje novog tehničkog sponzora pred mikrofone i brojne kamere stao je predsjednik kluba Damir Kasum.

Odgovarao je Kasum na mnogobrojna novinarska pitanja, a u jednom trenutku svojevrsna press konferencija je prekinuta od strane jednog mlađeg uposlenika FK Sarajevo.

Prenosio je Kasumu poruku od direktorice Sabrine Buljubašić, koja se malo kasnije pojavila pred kamerama i objasnila zapravo o čemu se radi.

Direktorica Sarajeva je na početku istakla da je upravo razgovarala sa nekadašnjim većinskim vlasnikom upravljačkih prava Vincenton Tanom koji je prema njenim riječima izrazio želju da se vrati u klub. A, potvrdu o svom povratku trebao bi dati početkom naredne sedmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sad sam pričala sa Tanom. Uglavnom, mi smo u kontaktu već neko vrijeme. Tan je tu bio tu, pomagao je klubu kad je bilo najteže. Zamolila sam ga da pomogne klubu u ovom situaciji. On je pokazao neki određeni interes", sva sretna je istakla direktorica Sarajeva, Sabrina Buljubašić.

"Naravno, on ima da tako kažem neke emocije prema Sarajevu. Rekao mi je početkom naredne sedmice javiti ukoliko želi preuzeti klub. Nekako je želio da izrazim njegovu želju za povratkom u klub, ali da će dati potvrdu početkom naredne sedmice", dodala je direktorica Sarajeva.

"Mene često ljudi prozivaju što štitim direktoricu. Ali, tu sam pragmatičan čovjek, Direktorica je za Tana kao kćerka i ako nam iko može pomoći to je njen, da kažem, drugi tata. Amidža Tan. Moram da kažem, jedna plata koja je osigurana, to je upravo preko prijatelja naše direktorice. Mogu biti kritičan prema njoj, ali ona je najviše novca "dovukla" u Sarajevo", nadovezao se predsjednik kluba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mehamda
Vise je odvukla iz kluba garantujem sve joj po spisku
8 18
Taceoni
Ma ništa od toga šuplja ala Sabryyyyy
6 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi