Bundesligaši prate bh. internacionalce
Aidin Mahmutović

Mahmutović i Ljevaković briljiraju u Teplicama

Bundesligaši prate bh. internacionalce

Admir Ljevaković i Aidin Mahmutović, dvije velike nade bh. fudbala, produžili su ugovore sa Teplicama, iako je malo vjerovatno da će ugovore odraditi do kraja.

Oba mlada bh. fudbalera produžila su ugovore sa češkom ekipom do 2012. godine, što je svojevrsna nagrada obojici za sjajne igre koje pružaju ove sezone. Mahmutović i pogotovo Ljevaković glavni su igrači svoje ekipe, a nije rijetkost da ih na utakmicama Teplica prati i po deset skauta velikih evropskih klubova.

"Ljevaković i Mahmutović dobili su nove ugovore, do 2012. godine i obojica su prezadovoljni jer su dobili mnogo bolje uslove. Ljudi iz Teplica su se željeli osigurati i nagraditi dvojicu svojih najboljih igrača, pa im je ponuđeno produženje saradnje. Novi ugovori, međutim, nikako neće uticati na realizaciju eventualnih transfera. U Teplicama jednostavno ništa nisu htjeli prepustiti slučaju", rekao je za SportSport.ba Irfan Redžepagić, menadžer dvojice bh. fudbalera u Češkoj.

Bh. internacionalci su posljednjih sezona traženi na evropskom fudbalskom tržištu, pa interes drugih nije zaobišao ni dvojac Teplica, a njihov menadžer, u čijoj je agenciji i reprezentativac BiH Edin Džeko, čiji je put do zvijezda također išao preko Teplica, kaže kako postoji interesovanje njemačkih klubova.

"O imenima nikada ne želim pričati. Mogu samo reći da njih dvojicu prati veliki broj klubova svaku utakmicu. Radi su o ekipama iz Bundeslige i druge Bundeslige. Na ljeto bi moglo doći do realizacije transfera, ali je i Ljevakoviću i Mahmutoviću u ovom trenutku najbitnije da treniraju i igraju, te da transfer u neki veći klub dočekaju sasvim spremni", dodao je Redžepagić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.