Burak Yilmaz pojačava Lazio

Najbolji strijelac turske Superlige

Burak Yilmaz pojačava Lazio

Dosadašnji napadač Galatasaraya Burak Yilmaz u budućnosti će nastupati skupa sa našim Senadom Lulićem u dresu rimskog Lazia.

Posjeta sportskog direktora Galate Rimu urodila je plodom pošto su se dva kluba dogovorila oko transfera Buraka Yilmaza. Lacijali i Turci su se našli na dvanaest miliona eura. Yilmaz je prošle sezone na sebe skrenuo pažnju cijele Evrope, naročito zbog partija koje je pružao u Ligi prvaka, gdje je Galatasaray stigao do četvrtfinala.

Za turskog napadača su tokom ljeta interesovanje pokazali i neki engleski klubovi, ali je Lazio bio najuporniji. Burak Yilmaz je prošle sezone postigao 34 gola na 47 mečeva, a nakon meča Superkupa i pobjede nad Fenerbahčeom zatražio od je uprave da ga proda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.