Burdisso: Bitno je startovati pobjedom

Argentina u prvom meču sa Nigerijom

Burdisso: Bitno je startovati pobjedom

Edmir Škorić

Argentinski stoper Nicolas Burdisso ističe kako je bitno da Gaučosi pobjedom otvore turnir, iako je uvjeren da će biti teško.

Argentina u prvom susretu igra protiv Nigerije, a potom slijede susreti sa Južnom Korejom i Grčkom u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva.

"Volio bih više da turnir otvorimo pobjedom nego da dobro igramo. Postoji puno tjeskobe i startati pobjedom bi nam puno značilo. Moramo pobijediti u našoj prvoj utakmici, a iako će biti teško, moramo znati da je najbitnije ostvariti dobar rezultat", kazao je Burdisso.

Sa Messijem, Higuainom, Militom i Tevezom u vrhu napada, mnogi smatraju da su Gaučosi glavni favoriti za naslov svjetskog prvaka, no Burdisso upozorava.

"Ne postoji pitanje ko su kandidati za osvajanje turnira. Imamo dosta dobrih igrača u momčadi, ali to ne znači ništa. Moramo pobijediti prvu utakmicu, a tek onda donijeti neke zaključke".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije