Burnley suspendovao Gudjonssona

Zbog negativnih komentara na račun trenera

Burnley suspendovao Gudjonssona

Edmir Škorić

Islanđanin Joey Gudjonsson suspendovan je od strane čelnika Burnleya na dvije sedmice zbog kontroverznih komentara na račun svog menadžera Briana Lawsa.

"Laws je odavno izgubio kontrolu u svlačionici. Mislim da su svi igrači izgubili vjeru u njega", citirao je Gudjonssonovu izjavu portal fotbolti.net.

To je komentar Islanđaina prije susreta sa Manchester Cityjem prije dvije sedmice, a nakon što je Burnley deklasiran sa 6:1, Gudjonsson je dodao.

"Ovo pokazuje zašto dečki ne vjeruju u ono što radi".

Burnley je trenutno na osamnaestoplasiranom mjestu sa 27 osvojenih bodova, četiri manje od West Hama i Wigana koji se nalaze izvan "zone smrti". Tračak nade bila je gostujuća pobjeda kod Hull Cityja u derbiju začelja ovog vikenda (1:4).

Laws je za trenera Burnleya imenovan u januaru, a prije utakmice sa Hull Cityjem klub je ostvario jednu pobjedu u 13 odigranih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.